29 april 2024
tisdag, 30 september 2014 08:09

Kungsleden köper för 320 Mkr i Malmö

Skrivet av 
alt

Kungsleden köper Malmös nya mässanläggning i Hyllie av Midroc. I affären ingår också försäljning av ett intilliggande planerat parkeringshus.


Kungsleden köper Mässhallen 1 i Malmös mest expansiva område Hyllie. Fastigheten består av MalmöMässan och ett planerat parkeringshus till ett sammanlagt förvärvspris på 320 Mkr.  Säljare är Midroc som uppförde fastigheten 2012 och hyresgäst är Artexis Nordic AB som hyr hela byggnaden med en uthyrningsbar area på 20 550 kvm på ett långt hyresavtal. Widehov Konsult och Catella Corporate Finance har varit säljarens rådgivare i affären.

 

Mässhallen 1 är en unik fastighet med bara några minuters avstånd till centrala Malmö, Kastrup och Köpenhamn. Fastigheten har med sin närhet till Emporia, Malmö Arena och Hyllie station ett av Malmös mest strategiska lägen med stor framtidspotential.

 

Mässanläggningen, som ritats av Eric Giudice Architects, omfattar 21 000 kvm (BTA) och innehåller kongressavdelning med upp till 2 550 platser, två restauranger samt kontorsytor. Energiåtgången är 30 kWh/kvm och år, bland annat tack vare en akvifäranläggning för utvinning av värme och kyla sam behovsstyrning av ventilation, kyla, motorer och pumpar. Byggnaden har också ett sedumtak om 17 000 kvm.

 

Förvärvet innefattar MalmöMässan till ett pris av 255 Mkr med tillträde den 3 november samt ett parkeringshus som kommer att uppföras av Midroc och bestå av omkring 350 parkeringsplatser och 300 kvm butiksyta. Denna fastighet säljs med underliggande fastighetsvärde på 64,5 Mkr.

 

– MalmöMässan är en modern fastighet med en bra hyresgäst i Malmös mest expansiva område. Förvärvet ligger helt i linje med vår strategi om att växa vår fastighetsportfölj i storstäder och tillväxtregioner, säger Ylva Sarby Westman, transaktionschef på Kungsleden.