28 april 2024
torsdag, 02 oktober 2014 14:12

NREP förvärvar köpcentrumprojekt i Helsingfors

Skrivet av 
alt

YIT förnyar stationsområdet vid Tikkurila i Vanda, Helsingfors, och NREP Nordic Strategies Fund köper det nya köpcentrumet i området.


NREP Nordic Strategies Fund har avtalat med finska YIT om förvärv av köpcentrumet Dixi som ska utvecklas vid Finlands tredje mest trafikerade järnvägsstation – Tikkurila i Vanda, Helsingfors. Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra köpeskillingen.

 

– Den här investeringen ligger väl i linje med vår strategi att förvärva butiker med låg marknadsrisk, säger Jani Nokkanen, partner på NREP.

 

Förvärvet omfattar 9 000 kvm köpcentrumyta. Den första fasen kommer att öppna för affärer i slutet av året och den andra under hösten 2016.

 

– Med denna transaktion fonden har säkrat transaktioner för över 400 MEUR ett halvår före stängning, säger Rickard S. Dahlberg, informationschef på NREP.

 

För närvarande byggs ett nytt komplex vilket kommer att kombinera järnvägsstationen och bussterminalen med en rad butiker som betjänar resenärer och närboende. Ankarhyresgäster blir S-Market, järnvägen biljettförsäljning och Vanda stads servicecenter. I projektet ingår totalt cirka 16 000 kvm kontor.