29 april 2024
torsdag, 02 oktober 2014 14:20

NCC bygger hyresrätter åt Magnolia för 450 Mkr

Skrivet av 
alt

Andreas Rutili, Magnolia, och Svante Hagman, NCC.


NCC har fått i uppdrag att bygg totalt 401 hyresrätter för Magnolia Bostads AB. Det rör sig om två projekt, varav det ena omfattar 268 lägenheter i Norrköping och det andra 133 lägenheter i Kungsängen i Upplands Bro. Det totala ordervärdet uppgår till cirka 450 Mkr. Båda projekten ska byggstartas i december med inflyttning under 2016.

 

I Norrköping byggs hyresrätterna intill Norrköpings fotbollsarena – nära kollektivtrafik och på cykel- och gångavstånd till Norrköpings centrum. Husen är NCC:s egenutvecklade koncept Folkboende och P303. Koncepten kännetecknas av prisvärda lägenheter med bra kvalitet och design samt låg energiförbrukning.

 

– Norrköping får nu ett stort tillskott av eftertraktade hyreslägenheter i ett nytt område med både punkt- och lägre flerfamiljshus, lamellhus, säger Svante Hagman, affärsområdeschef för NCC Construction Sweden.

 

I Kungsängen byggs hyreslägenheter enligt konceptet Folkboende med fristående punkthus. Bostäderna är ytsmarta och har låg energiförbrukning.

 

– Vi ser med denna affär fram emot att ta första spadtaget mot vår expansion utanför Mälardalen och med detta påbörja vår etablering i mellersta och södra Sverige, säger Andreas Rutili, vd på Magnolia Bostad.

 

Som mervärden för de boende kommer det att finnas både bil- och cykelpool samt tidtabell i realtid för närliggande kollektivtrafik.

 

– Vi är mycket glada att vi fått förtroendet att producera denna stora volym hyresbostäder ihop med Magnolia. Vår ambition är att utveckla vårt samarbete och att detta projekt blir starten för många fler projekt med Magnolia framöver, säger Fredrik Leeo, affärschef för NCC Construction Sweden.