4 maj 2024
fredag, 10 oktober 2014 16:08

Castellum säljer till Areim för 609 Mkr

Skrivet av 
alt

Hansa köpgalleria i Malmö får ny ägare.


Castellum har via det helägda dotterbolaget Fastighets AB Briggen sålt Hansa köpgalleria i centrala Malmö till Areim Fond II. Areim gör genomför affären i samarbete med HEA Property Partner som får ansvar för utveckling och förvaltning av fastigheten. Försäljningen uppgår till 609 Mkr netto efter avdrag för bedömd uppskjuten skatt och omkostnader om totalt 27 Mkr, vilket var i linje med senaste värdering. Frånträde sker den 17 oktober.

 

– Hansa är en av våra få större gallerior och affären innebär en renodling av vår portfölj, säger Henrik Saxborn, vd för Castellum.

Saxborn tillägger att Malmö och Öresundregionen är och kommer fortsätta vara en av Castellums viktigaste tillväxtregioner för utveckling av verksamheten.

 

Hansa består av två fastigheter om totalt 40 500 kvm varav 13 700 kvm butiksyta, 9 200 kvm kontor, 9 400 kvm garage, 5 400 kvm bostäder samt 2 800 kvm utbildningslokaler.

 

– Hansa, som är Areim Fond IIs första förvärv i Malmö, har en bra mix av löpande kassaflöde och framtida möjligheter. Vi ser en stor utvecklingspotential inom främst handelssegmentet men även för kontor och bostäder, säger Mikael Hesselvall, ansvarig för transaktionen på Areim.

 

Förvärvet av Hansa är fondens fjärde affär och Therese Rattik, vd på Areim, att ytterligare stärka gallerian om handelsplats i centrala Malmö. Hon säger:

 

– Att driva ett ombyggnadsprojekt av den här digniteten i centrala Malmö kräver kunskap och lokal närvaro. Vi är därför glada över samarbetet med HEA Property Partner. Tillsammans har vi goda kunskaper inom detaljhandel och stor erfarenhet av utveckling av handelsplatser.