4 maj 2024
måndag, 13 oktober 2014 17:29

NCC bygger resecentrum i Trelleborg

Skrivet av 
alt

Om ett år ska det nya resecentrumet i Trelleborg stå klart.

 

Om drygt ett år kommer Skånes regionala Pågatåg rulla in i gamla stationshuset Trelleborg och intill bygger NCC en bussterminal och cykelparkeringar till stadens nya resecentrum. Trafikverkets order är värd nära 42 Mkr.  

 

– Sedan 1971 har det i princip bara gått godståg till och från Trelleborg, men om drygt ett år kan trelleborgarna ta tåget till Malmö, Köpenhamn, Lund och Helsingborg. Enligt kommunen är det något av det största som hänt stadens invånare på länge, så vi är stolta att bidra till denna viktiga knutpunkt och även till fler miljöanpassade resor, säger Klaus Wittkämper, produktionschef på NCC.

 

Med Pågatågen blir restiden mellan Trelleborg och Malmö 30 minuter och persontågstrafiken ökar möjligheterna att arbetspendla mellan städerna, samt minskar belastningen på miljön. Intill Pågatågs-perrongen och gamla

 

Centralstationen bygger NCC de nya delarna av ett modernt resecentrum, som ska stå klart i december 2015 innan tågen rullar in vid årsskiftet 2015/2016.

 

Det innebär att flera trafikslag samlas här och att bussterminalen blir ny knutpunkt för regionens bussar. Runt resecentrumet anlägger NCC torgytor med planteringar och bygger ett stort antal cykelparkeringar med tak nära entréerna.

 

Centralstationen, som varit järnvägsmuseum och kontor efter att persontågen försvann,