29 april 2024
torsdag, 16 oktober 2014 18:38

Citycon köper hela Iso Omena

Skrivet av 
alt

Citycon tar kontroll över sitt största köpcentrum i Finland.

 

Citycon blir helägare av köpcentrumet Iso Omena i Esbo, Helsingfos, efter att ha avtalat om att förvärva den 40 procentiga andelen av köpcentrumet som ägs av GIC RE (ägt av Singapores regering). Köpeskillingen är i linje med det aktuella verkliga värdet på Iso Omena.

 

GIC har varit en medinvesterare i Iso Omena sedan 2008. Under denna period har Iso Omena visat stark utveckling med en ökning av nettohyresintäkterna med cirka 30 procent.

 

– Vi har varit mycket nöjda med joint venture med GIC och vill tacka dem för deras engagemang i att göra Iso Omena ett av de bästa köpcentrumen i Helsingforsregionen. När vi går in i en ny utvecklingsfas, tror vi att full äganderätt till fastigheten kommer att ge flexibilitet när det gäller framtida utvecklingsmöjligheter, säger Marcel Kokkeel, vd Citycon.

 

Iso Omena är Citycons största köpcentrum i Finland och genomgår för närvarande en stor expansion och utvecklingsprojekt. Expansionen första fas genomförs i ett 50-50 partnerskap med NCC Property Development.