20 april 2024
onsdag, 05 november 2014 20:12

Veidekke storbygger SEB:s hk för 1,7 Mdr

Skrivet av 
alt

SEB:s nya kontorskvarter i Arenastaden. Bild: Alessandro Ripellino Arkitekter

 

Veidekke har tecknat avtal med Fabege om att bygga SEB:s nya kontor i Arenastaden med 4 500 arbetsplatser. Projektet kommer att genomföras som en totalentreprenad i samverkan, där den första av två faser nu avropats. Den totala kontraktssumman uppgår till cirka 1,7 Mdr kr.

 

Samarbetsavtalet omfattar cirka 90 000 kvm BTA uppdelad på tre hus som binds samman med glasövergångar. Arbetet ska genomföras i ett nära skandinaviskt samarbete inom Veidekke-koncernen mellan Arcona, Veidekke Bygg i Stockholm samt Veidekke Entreprenør i Norge.

 

– Att Veidekke får förtroendet att bygga SEB:s nya kontor beror dels på att de presenterat en imponerande laguppställning med kompetens från hela Skandinavien, dels på att vi har ett mycket stort förtroende för dem baserat på tidigare gemensamma projekt, säger Klas Holmgren, projekt- och förädlingschef på Fabege.

 

Samarbetet i projekteringen har redan påbörjats i projektet, som ska färdigställas och tas i bruk i två etapper och stå helt klart 2018.

 

– Vi har en stark ambition inom Veidekke att ytterligare stärka vår position i Sverige som en av de mest spännande aktörerna i branschen. Förtroendet från Fabege är ett fantastiskt steg i denna utveckling, och som möjliggjorts genom vår skandinaviska samverkan med stark samlad erfarenhet kring stora komplexa projekt, säger Per-Ingemar Persson, vd Veidekke Sverige.