18 april 2024
måndag, 10 november 2014 18:02

Protest mot att Stockholm väljer SABO

Skrivet av 
alt

Jonas Nilsson (M), ledamot i Stockholms kommunfullmäktige.


Vid årsskiftet 2007/2008 lämnade Svenska Bostäder, Familjebostäder och Stockholmshem organisationen Sabo. Motiveringen var enligt Kristina Alvendal (M), dåvarande styrelseordförande i Svenska Bostäder och Familjebostäder och bostadsborgarråd i Stockholm:

– Organisationen har blivit en megafon för socialdemokratisk bostadspolitik.

 

Nu meddelar Jonas Nilsson (M), ledamot i Stockholms kommunfullmäktige, att Stockholm inte bör tvångsansluta Stockholms hyresgäster till politiska organisationer. Han säger vidare:

– Vänsterstyret i Stockholm vill ansluta stadens tre kommunala bostadsbolag till SABO. Stockholms bostadsbolag har i dag styrelser som besätts av de partier som finns i Stockholms kommunfullmäktige. SABOs styrelse blir nu ytterligare ett lager med arvoderade politiker. Dessutom blir prislappen drygt två miljoner om året, något som hyresgästerna får betala.

 

I en kommentar kan sägas att den rödgröna majoriteten i Stockholm redan före valet gjorde en överenskommelse att de tre kommunala bostadsbolagen i Stockholm ska anslutas till Sabo. Det kan även betyda att dessa tre bolag lämnar Fastighetsägarna.

 

Nu återstår det att se vilka beslut Stockholms Stadshus AB tar om anslutning till SABO och till Fastighetsägarna. SF