3 maj 2024
fredag, 13 februari 2015 16:29

Tobin Properties växer i Stockholm

Skrivet av 
alt

Nästa år byggstartar Tobin Properties projektet Brofästet i Norra Djurgårdsstaden. Bostadshuset om totalt cirka 80 lägenheter, trappar sig ner mot vattnet längs Båthusparken och de flesta lägenheter får antingen stora balkonger eller skyddade takterrasser med utsikt över Nationalstadsparken. Arkitekt Semrén & Månsson.

 

I samband med utgivandet av 700.000 preferensaktier, blev Tobin Properties nyemission kraftigt övertecknad. Mot bakgrund av det har bolagets styrelse fattat beslut om att kalla till ytterligare en extra bolagsstämma i syfte att begära godkännande om att utöka den pågående nyemissionen med 150.000 preferensaktier. Den extra bolagsstämman planeras till den 16 mars.

 

Tobin Properties affärsidé är att utifrån människors behov utveckla bostäder med ett funktionellt och designmässigt djup. Bolaget vill gå emot schablonbilden av vad nyproduktion är och visa att det går att ingjuta själ i något som är helt nytt.

 

Bolagets projektportfölj omfattar idag totalt omkring 800 lägenheter i Stockholm med 60.000 kvm bostadsarea och ett färdigutvecklat värde om cirka 4 Mdr kr.

 

Tobin Properties samarbetar med följande arkitekter: Semrén & Månsson, Kjellander+Sjöberg, Koncept Stockholm, Equator, Tham & Videgård, Urbio, Dinell & Johansson, Tengbom, Arrhov Frick, Petra Gipp Arkitektur och General Architecture.