27 april 2024
måndag, 23 februari 2015 18:08

Ramböll vann infrastrukturprojekt i Stockholm

Skrivet av 
alt

Patrik Schelin, Head of Transport, Ramböll Sverige.

 

Ramböll har vunnit infrastruktur– och transportprojekt i Norden värda 770 Mkr under andra halvan av 2014. Det gäller bland annat utbyggnaden av tunnelbanan på sträckan Akalla-Barkarby, Molnbydepån på Roslagsbanan samt depåerna i Högdalen och i Tomteboda. Postterminalen i Tomteboda ska förvandlas till en modern depå anpassad för stadens biogasbussar. Ramböll står bland annat för projekteringen av byggnationen, installationerna, vatten och avlopp, mark, väg, geoteknik och gas.

 

– En viktig framgångsfaktor för Ramböll är att vi lyckas kombinera lokal närvaro spetsat med Ramböllgruppens globala kompetenser och erfarenheter. Vi ser också att kunderna köper en större helhet och bredd, vilket passar oss perfekt då det stämmer med vår affärsmodell, säger Patrik Schelin, Head of Transport, Ramböll Sverige.

 

Också i de andra nordiska länderna är orderboken full av intressanta infrastrukturprojekt. I Danmark är Ramböll är med och tar fram en ny spårvägslinje längs ringväg 3 i Köpenhamn som ska vara klar 2020. Den kommer då att ha 27 stationer och sträcka sig mellan Lundtofte i norr och Ishöj i söder och kommer att minska trängseln och öka framkomligheten i storstadsområdet. Ramböll står för projekteringen och de efterföljande entreprenadanbuden för spårinfrastrukturen, vagnparken, depå, underhållscenter, samt drift och underhåll av anläggningarna. Dessutom ska Ramböll utvärdera hur miljön påverkas i samband med arbetet.

 

I Finland utvidgas tunnelbanan i Helsingfors-Espoo och en ny spårvagnslinje ska projekteras mellan de två städerna och i Norge är Ramböll med och planerar en ny motorvägsring i Kristinansand och en ny tågbana mellan Moss och Såstad.