27 april 2024
måndag, 23 februari 2015 18:16

Svenska Studenthus uppför studentbostäder i Umeå

Skrivet av 
alt

Svenska Studenthus 280 bostäder i Umeå uppförs i ett loftgångshus och två femvåningshus. För formgivningen svarar Reflex arkitekter.

 

Svenska Studenthus, dotterbolag till K2A, har tecknat avtal med Akademiska Hus om att förvärva mark för att bygga uppemot 280 studentbostäder på Campus Umeå. De första lägenheterna beräknas stå klara redan till höstterminen 2016.

 

– Det här är en del av Akademiska Hus löpande arbete för att minska studentbostadsbristen på de campusorter där vi verkar och också startskottet för den satsning vi nu gör i Umeå. Vi har ytterligare markinnehav på orten som vi vill avsätta för student- och forskarbostäder, och vår och Umeå universitets gemensamma målbild är att det ska byggas totalt 750 campusnära studentbostäder i Umeå under 2016 och 2017, säger David Carlsson, regiondirektör Akademiska Hus region Norr.

 

– Vi är mycket glada att ha blivit utvalda av Akademiska Hus för att bygga nya studentbostäder på campus i Umeå. Svenska Studenthus är mitt uppe i en kraftig expansion och jag hoppas att vi och Akademiska Hus kan hitta fler orter där vi kan bidra till att skapa levande campus med både bostäder och utbildningslokaler, säger Johan Knaust, vd för K2A.

 

Svenska Studenthus har som mål att under 2015 bli av Sveriges största privatägda studentbostadsföretag. Bolaget är redan etablerat i Gävle och har pågående produktioner i Örebro, Stockholm, Kiruna och nu alltså också i Umeå. Innehavet uppgår till cirka 250 färdigställda bostäder och ytterligare 700 under produktion.

 

Svenska Studenthus och K2A ägs av Olle Knaust, Johan Knaust och Christer Andersson.