27 april 2024
tisdag, 24 februari 2015 17:58

Skanska avtalar med Litigate i PARK49

Skrivet av 
alt
Skanskas PARK 49, vid Gamla Ullevi, står klart i början av år 2016.

 

Skanska har tecknat ytterligare ett hyreskontrakt i kontorshuset PARK49, granne med Gamla Ullevi och Trädgårdsföreningen i centrala Göteborg. Denna gång ett avtal om 400 kvm på våning 9 med advokatbyrån Litigate, som flyttar in i april nästa år. 

 

Bygget av PARK49 pågår och huset ska vara klart för inflyttning i början av nästa år. I entréplan finns planer för en restaurang med uteservering. Restaurangen kommer även ha tillgång till terrassen på plan elva med panoramautsikt över centrala Göteborg. En annan terrass är till för hyresgästerna i huset, där de hämta andan eller kliva ur rutinerna för ett möte.

 

PARK49 kommer att certifieras på den högsta nivån, Platinum, enligt det internationella miljöcertifieringssystemet LEED. I hyreskontraktet ingår även en checklista där Skanska och hyresgästen tillsammans går igenom hur de på bästa sätt kan minska miljöpåverkan i sina lokaler.

 

– Vi välkomnar Litigate till PARK49. Det är extra kul att i ett tidigt skede teckna kontrakt med en medveten kund som ser ett värde av att sitta i en profilfastighet, säger Mats Dynevik, marknadschef, Skanska Fastigheter Göteborg.