29 april 2024
onsdag, 25 februari 2015 19:08

Catella säkrar projekt om 3,8 Mdr

Skrivet av 
alt

Skiss över Quratier M i centrala Düsseldorf. Bild: Jürgen Mayer H

 

Företagen Living Central 1-11, vilka förvaltas av Catella Corporate Finance GmbH, har undertecknat avtal om att förvärva en fastighet om 38.000 kvm i centrala Düsseldorf, Tyskland. Här, vid den tidigare postterminalen, planeras en ny stadsdel med upp till 1.000 lägenheter, hotell, daghem och butiker. Det föreslagna projektet innebär en total investeringsvolym på nästan 400 MEUR (3,8 Mdr kr) och enligt planerna ska det genomföras i ett svep under kommande år.

 

När det gäller bostäderna blir det blandning av bostadsrätter och hyreslägenheter för ett brett spektrum av användare. Cirka 20 procent av de planerade lägenheterna blir subventionerade, medan ytterligare 20 procent förses med ett pristak.

 

– Medelklassen är för oss den viktigaste målgruppen att skapa långsiktiga och hållbara hyresinkomster. Efterfrågan inom detta segment är att stora, så att investeringen skyddas oavsett vad som händer med den allmänna marknadsutvecklingen, säger Klaus Franken, Catella Corporate Finance.

 

Transaktionen hanteras juridiskt och skattemässigt av kansliet EGSZ, Düsseldorf. Säljaren sidan representerades av partnerskapet Noerr och transaktionen var designad av Catella Property GmbH.

 

Arkitekterna Jürgen Mayer H, Berlin och DMAA, Wien har redan arbetat för säljaren. Arkitekterna Eller i Düsseldorf har skapat en grundläggande layout för köparen.