28 april 2024
torsdag, 26 februari 2015 22:23

Byggstart för Lindbäcks fabrik i Piteå

Skrivet av 
alt

Lindbäcks nya husfabrik i Piteå hamn kommer att ge 150 nya arbetstillfällen.

 

Byggföretaget Lindbäcks har tagit det första spadtaget för Europas modernaste husfabrik i Piteå hamn. I företagets nuvarande fabrik i Öjebyn utanför Piteå produceras varje vecka 20 lägenheter. Den nya fabriken, som ska stå färdig vid årsskiftet 2017/2018, kommer att ge företaget en tredubblad produktionskapacitet.

 

Beslutet att etablera en ny fabrik togs redan i höstas efter att företaget under 2014 erhållit många nya stora beställningar och känt av en kraftigt ökad efterfrågan på industriellt byggda flerbostadshus.

 

– Den nya fabriken är utformad för att möta morgondagens krav på en hållbar, rationell och kostnadseffektiv produktion av kundanpassade bostäder, säger vd Stefan Lindbäck.

 

Företaget som idag har sina största marknader i Mälardalen och i Norrland har valt att etablera den nya fabriken i hemmakommunen Piteå. Orsakerna är många, dels underlättar det logistiken och möjliggör flexibla transportsätt, dels har företaget fått en bra uppbackning från kommunen.

 

– Etableringen av Lindbäcks Bygg på Haraholmen i Piteå förväntas ge 150 nya arbetstillfällen och är därför en viktig satsning för hela regionen, säger kommunalrådet Peter Roslund (S).