29 april 2024
fredag, 27 februari 2015 14:34

BSK bakom Briabs nya lokaler i Fatburen

Skrivet av 
alt

BSK har formgivit Briabs nya kontor till aktivitetsbaserat arbetssätt.

 

Ett aktivitetsbaserat arbetssätt skapar en effektivare och mer lönsam organisation. Det är slutsatsen fyra månader efter att brand- och riskingenjörerna Briab implementerat BSK Arkitekters koncept i sina nya lokaler vid kvarteret Fatburen på Södermalm i Stockholm.

 

– Många av våra kunder har kommit till samma slutsatser. Kontorets utformning blir en allt viktigare faktor för framtidsorienterade företag som letar efter nya sätt att stärka sin konkurrenskraft, säger Johanna Simic, projektansvarig arkitekt på BSK Arkitekter.

 

För att hitta rätt lösning utgick BSK Arkitekter från ett insiktsarbete kring Briabs arbetsflöden, struktur och organisation. Resultatet blev ett nytt sätt att arbeta där inga fasta arbetsplatser existerar utan alla är fria att välja arbetsplats efter stundens behov. Därtill skapades fler och bättre utrymmen för avskildhet, tysta zoner, möten, kreativitet och gemenskap. Ett halvår efter implementeringen är de positiva effekterna uppenbara i hela organisationen.

 

– Den här processen har varit revolutionerande för oss. Kontoret ska inte styra arbetssättet, utan vara en flexibel mötesplats för kunder och medarbetare som anpassas efter olika behov och projekt. Övergången till ett aktivitetsbaserat arbetssätt har höjt trivseln och stoltheten för kontoret, samtidigt som det gjort oss mer effektiva, vilket stärker vår lönsamhet, säger Fredrik Hiort, vd Briab.

 

Den framgångsrika implementeringen bygger mycket på BSK Arkitekters långa erfarenhet av att arbeta med starka företagsidentiteter.     

 

Tidigare har bolaget bland annat utvecklat arbetsplatser och kontor för Vasakronan, BCG och Atrium Ljungberg.