29 april 2024
fredag, 27 februari 2015 15:03

Kone flyttar sitt HK till Kista

Skrivet av 
alt
I september i år flyttar KONE till sitt nybyggda huvudkontor om 2.500 kvm i Atrium Ljungbergs byggnad i Ärvinge, Kista.

 

Atrium Ljungberg har tecknat kontrakt om 2.500 kvm med KONE, ett av världens ledande företag inom hiss- och rulltrappsbranschen, för sitt svenska huvudkontor. Inflyttning i de nya lokalerna i Ärvinge, Kista, sker den 1 september 2015. I lokalerna ska nya KONE-hissar installeras.

 

I Ärvinge skapar Atrium Ljungberg en småskalig och lågbebyggd trädgårdsstad i Kista där blandade former av boende integreras med kontorslokaler, restauranger och närservice. På några minuters promenad finns tunnelbanan och Kista Galleria.

 

Atrium Ljungberg äger, utvecklar och förvaltar i Ärvinge totalt cirka 90.000 kvm fördelat på kontor, bostäder (435 hyresrätter) och övrig yta som garage, förråd och restauranger.

 

Kontorsfastigheterna, som har utvecklats i etapper längs med Kymlingelänken (framtida E18), är flexibla i sin utformning. Det har bidragit till att flera världsledande företag inom IT, telekom och elektronik finns i Ärvinge.

 

Kvarteret Nod kallas den nya mötesplatsen i Kista för bland annat lärande, forskning och näringsliv. Nod ligger strategiskt placerad mellan det äldre och det nya framväxande Kista.