28 april 2024
fredag, 27 februari 2015 17:18

NCC bygger åt KLP i Trondheim

Skrivet av 
alt
Abels Hus Trondheim, om 19.000 kvm och som kostar 295 Mkr, ska stå färdigt i mars 2017.

 

NCC Construction Norway har fått i uppdrag att bygga kontorsfastigheten Abels Hus i norska Trondheim åt fastighetsutvecklaren KLP Eiendom. Ordern är värd 295 Mkr.

Projektet Abels Hus utgör den fjärde av totalt fem etapper i utbyggnaden av Trondheims teknikby. Abels Hus blir en flexibel kontorsfastighet med hög miljöstandard. Fastigheten ska miljöklassificeras som Excellent i enlighet med Breeam-NOR med energimärkningen klass A.

 

– Vi är mycket glada över detta avtal med en av Norges största och mest professionella fastighetsutvecklare. Tack vare att vi har samarbetat tidigt i projektet har vi kunnat utveckla innovativa och hållbara lösningar, säger Håkon Tjomsland, affärsområdeschef för NCC Construction Norway.

 

Projektet har utvecklats under ett halvår, där byggentreprenören, arkitekten, rådgivare och underentreprenörer tillsammans med NCC samarbetat i NCC Projektstudio. Samarbetat har resulterat i att antalet kontorsarbetsplatser ökat, byggkostnaderna minskat och ytterligare miljö- och energieffektiva lösningar har kunnat implementeras. Abels Hus ska dessutom få ett tak av sedum (fjällblomster). Sedum absorberar damm och luftföroreningar samt minskar avrinningen till avloppsnätet. Sedum påverkar även den biologiska mångfalden positivt.

 

Projektet Abels Hus omfattar en bruttoarea på 19.000 kvm, och består av sex våningsplan samt källare för parkering och lager. Kontorslokalerna kommer att ha en flexibel lösning, med plats för upp till 800 arbetsplatser.

 

Abels Hus färdigställs i mars 2017. Ordern registreras under första kvartalet 2015.