29 april 2024
måndag, 02 mars 2015 17:03

Värmdö Bygg uppför 249 studentbostäder

Skrivet av 
alt
Svenska  Bostäder förvärvade S:t Görans Gymnasium i november 2011 för att bygga om fastigheten till studentbostäder. Men Svenska Bostäders planerade ombyggnation överklagades i flera instanser.

 

alt

Pelle Björklund, vd på Svenska Bostäder.


Efter flera års väntan har Svenska Bostäder tecknat avtal om att påbörja om- och tillbyggnationen av S:t Görans gymnasium i kvarteret Vallgossen på Kungsholmen till studentbostäder. Byggnationen är ett led i Stockholms stads högt ställda mål för nyproduktion. Huvudbyggnaden, där gymnasiet tidigare var inrymt, är 10 våningar hög och ska inrymma cirka 235 studentbostäder om totalt 8.000 kvm boarea.

 

I huset finns även en förskola i en flygelbyggnad, ett garage i källarplan samt ett antal kommersiella lokaler. Inom ramen för projektet byggs även 14 studentbostäder i en tillbyggd del på plats där ursprungligen en aula var tänkt.

 

– Projektet är oerhört spännande och vi ser fram emot att bygga till och samtidigt bevara 50-talskaraktären under denna spännande omdaning, säger Pelle Björklund, vd på Svenska Bostäder.

 

Värmdö Bygg, som sedan i höstas ingår i Serneke-koncernen, har fått uppdraget att bygga om huset till studentbostäder i kvarteret Vallgossen. Projektet uppgår till cirka 310 Mkr.

 

S:t Görans Gymnasium invigdes 1960 och är klassad som en kulturhistorisk byggnad. Den ritades av Léonie och Charles-Edouard Geisendorf och har en unik arkitektur.