29 april 2024
tisdag, 03 mars 2015 13:14

Choice och Buchardt i ny miljardinvestering

Skrivet av 
alt

Clarion Hotel Helsinki, ritat av Aki Davidsson, blir ett landmärke i staden och kommer samtidigt att definiera den vidare utvecklingen i stadsdelen Jätkässari, som på svenska kallas Busholmen.


I oktober nästa år öppnar Nordic Choice Hotels sitt första egna hotell i Helsingfors och Finland. Hotellet blir ett nytt Clarion som ska uppföras vid vattnet i stadsdelen Jätkässari (som på svenska heter Busholmen), belägen i södra Helsingfors. Byggherre blir Arthur Buchardt. När hotellet öppnar har det investerats totalt cirka 1 Mdr kr i projektet.

 

– Vår ambition är att vara den största hotellkoncernen i Norden och då är det naturligt att vi finns i alla de nordiska länderna. Vi har sökt spännande projekt i Finland och då vi såg planerna för det här hotellet så fanns det inga tvivel om att detta skulle bli ett Nordic Choice hotell, säger Torgeir Silseth, koncernchef Nordic Choice Hotels.

 

I en kommentar säger Arthur Buchardt:
– Jätkässari är framtidens Helsingfors. Här byggs det 17.000 nya bostäder och 6.000 nya kontorsplatser. Vi ska bygga ett landmärke som ska bli en naturlig mötesplats för de som bor här och de som kommer på besök.

 

Med 429 rum och 11 konferensrum, där det största är på 700 kvm, blir hotellet Helsingfors största konferenshotell. Arkitekt är finländske Aki Davidsson och anläggningen kommer bland annat bestå av två 16-våningstorn.

 

– Oavsett om du besöker Clarion Hotel Post i Göteborg, Clarion Hotel Sign i Stockholm eller Clarion Hotel The Edge i Tromsö så kan du förvänta dig ett fullservicehotell som sjuder av liv och med fantastiska matupplevelser. Vi är säkra på att hotellet kommer ta med sig det bästa från Clarion till Helsingfors och sätta standarden för vad som kan förväntas av hotellupplevelser i stan, säger Torgeir Silseth.