29 april 2024
onsdag, 04 mars 2015 16:40

Riksbyggen bygger 600 bostäder i Haningeterrassen

Skrivet av 
alt
I expansiva Haninge kommun utvecklar Riksbyggen Haninge terrassen till en pulserande citykärna.

 

I Haninge kommun utvecklas Haningeterrassen till en pulserande citykärna med ny bussterminal, 500-600 nya bostäder, affärer, biograf och närhet till natur. Det blir Riksbyggen som får i uppdrag att, tillsammans med SveaNor, förverkliga visionen om framtidens Haninge. Haninge kommun ska i samband med utvecklingen uppföra ett nytt allmänt torg ovanpå bussterminalen.

 

Det är sedan tidigare klart att Riksbyggen ska utveckla bostäder vid Handenterminalen i Haninge. Det är nu klart att företaget ensamt tar ansvarar för bostadsutvecklingen och tillsammans med exploatören SveaNor får helhetsansvar för projektet. För Riksbyggens del innebär detta att bolaget kommer bygga i storleksordningen 500-600 nya bostäder.

 

– Vi tar oss an den här möjligheten med glädje och stolthet. Vår vision är en stadsdel med variation i höjder och fasadgestaltning, inom ramen för en sammanhållen karaktärsfull helhet, säger Joanna Berg, marknadsområdeschef för Riksbyggen Söderort.

 

Totalt ska omvandlingen ske i åtta etapper där minst en etapp har inriktning mot stora och små barnfamiljer. Vidare plan annan etapp planeras för Riksbyggens koncept för instegsboende, StegEtt, med yngre och andra som köper sin första lägenhet som huvudmålgrupp. Ytterligare en etapp blir seniorbostäder, Bonum, med huvudmålgrupp mellan 65-75 år. Med Riksbyggens nya affärsområde Fastighet finns även möjlighet att utveckla nya hyresrätter i området.

 

– Riksbyggen och SveaNor ska tillsammans utveckla ett unikt stadsutvecklingsprojekt i Haninge där moderna bostäder och specialiserad sjukvård knyts ihop med ett framtidsinriktat trafikknutspunktskoncept, säger Steinar Stokke, vd på SveaNor Fastigheter.

 

Under våren inleder Riksbyggen den första etappen med att inleda försäljningen av boende i 18 våningar höga Brf Blicken, Haningeterrassens klart högsta byggnad med utsikt över Rudans friluftsområde och sjön Rudan.