29 april 2024
onsdag, 04 mars 2015 16:48

Fojab ritar nya Studenternas i Uppsala

Skrivet av 
alt
Den nya arenan i Uppsala ska blir stor med 10.000 åskådarplatser, med möjlighet till framtida expansion.

 

Fojab arkitekter har fått uppdraget att rita det nya arenaområdet i Uppsala, Studenternas IP. Med fotbolls- och bandyarenor och ett läge precis vid Fyrisån, blir det ett landmärke i staden. Den stora fotbollsarenan ska uppfylla Allsvenskt krav och UEFA-krav, men blir också allmänhetens nya mingelplats med öppna foajéer och gott om aktiviteter även mellan matcherna.

 

– Det här är ett härligt projekt – en öppen och aktiv arena. Anläggningen ligger i ett grönskande idrotts- och rekreationsområde. Man ska kunna flanera genom de öppna foajéerna, ta ett workoutpass, äta en bit mat eller slå sig ner på läktaren i solen för att titta när hemmalaget tränar, säger Per-Aage Nilsson, ansvarig på Fojab arkitekter.

 

Uppdraget omfattar, förutom fotbolls- och bandyhall, gestaltning av det omgivande parklandskapet, arenatorg, restaurang, kontor, parkering och andra lokaler för sport och rekreation. Fotbollsarenan ska byggas i etapper, med en första del som rymmer runt 10.000 åskådarplatser, med möjlighet till framtida expansion. Bandyarenan planeras för en publik på 4.500 personer.

 

Sportfastigheter, ett kommunägt bolag, står som beställare, och det hela planeras vara färdigt 2017.