29 april 2024
fredag, 06 mars 2015 13:16

Investeringspotentialen steg till 950 Mdr

Skrivet av 
alt

Olle Zetterberg, vd Stockholm Business Region.


Sedan februari 2014 har Stockholmsregionens investeringspotential ökat med 150 Mdr kr och uppgår nu till 950 Mdr kr fram till 2021. Det blir Stockholm Business Regions huvudbudskap under investerarmässan MIPIM, som går av stapeln i Cannes under nästa vecka.

 

Av den ökade investeringspotentialen har 60 procent (90 Mdr kr) tillkommit utanför stadskärnan. Det är framförallt många mindre projekt som bidragit till ökningen. De flesta projekten finns inom byggandet av flerbostadshus, men även exempelvis hamnanläggningar, energianläggningar och restauranger. Stockholmsregionens mål om 180.000 nya bostäder och utbyggnaden av tunnelbanan finns med i beräkningen till 2030.

 

– Jag är naturligtvis mycket glad åt att investeringsvolymen ökar ännu mer. Stockholm mår bra nu och det visar sig i våra mätningar. Om Stockholmsregionen ska växa i den takt som det finns potential för så är utländska investeringar viktiga för tillväxten. Det är viktigt att vi visar upp vår konkurrenskraft på MIPIM för att attrahera internationella investeringar, säger Olle Zetterberg, vd för Stockholm Business Region.

 

Stockholm Business Refgions satsningen i Cannes omfattar flera seminarier och gemensam marknadsföring av hela Stockholmsregionen.