9 maj 2024
tisdag, 10 mars 2015 15:19

Percy Nilsson öppnar Malmös högsta hotell

Skrivet av 
alt

Malmö Arena Hotel har ritats av Gert Wingårdh Arkitektkontor AB och Mats Matsson.

 

På torsdag den 12 mars invigs Malmö Arena Hotel, det första hotellet i stadsdelen Hyllie och det högsta hotellet i Malmö. Percy Nilsson har genom Parkfast-koncernen uppfört hotellet med 295 rum på mindre än 18 månader till en kostnad av 300 Mkr. Hotellet kommer att ingå i Best Western, en av världens största hotellkedjor med över 4.000 hotell i 80 länder och det officiella namnet blir Best Western Malmö Arena Hotel.

 

– Vår ambition är att skapa en mötesplats för både hotellgäster och Malmöbor. Det ska vara en varm atmosfär och enkla koncept som tilltalar en bred målgrupp, men alltid med kvalitet i centrum, säger Nina Ulvinen, vd för Malmö Arena Hotel och Hotell Mäster Johan.

 

Malmö Arenas väl renommerade kök blir ansvarigt för hotellets mat och dryck, som kommer att serveras i "Nilssons Restaurang & Bar" i bottenplan och i "SKAJ-bar" på 16:e våningen med utsikt till både Köpenhamn och Ven. Tillsammans med Malmö Arena erbjuder hotellet konferensmöjlighet för allt från 5 till 10.000 personer.

 

– Verksamheten i Malmö Arena Hotel kommer att erbjuda fler fasta arbetstillfällen och i samarbete med befintlig verksamhet i Malmö Arena finns många goda synergieffekter inom bland annat event, restaurangverksamhet samt teknisk drift, säger Linda Persson, General Manager på Malmö Arena Hotel.