9 maj 2024
onsdag, 11 mars 2015 14:20

Gavlegårdarna säljer för 468 Mkr till IHF

Skrivet av 
alt

IHF, ägt av ICA-handlarnas Förbund och Möller & Partners, blir nya ägare av dessa hus i Sätra, Gävle.


alt
Henrik Jussi-Pekka, vd Möller & Partners, och Cathrine Holgersson, vd Gavlegårdarna.


Gavlegårdarna säljer 737 lägenheter i Sätra och Bomhus till IHF Bostad, en samägd fastighetskoncern mellan ICA-handlarnas Förbund och Möller & Partners. Köpeskillingen är 468 Mkr. Anledningen till försäljningen är framförallt att frigöra kapital för nyproduktion.

 

– Vi är glada att få IHF Bostad till Gävle och vi känner att det är en seriös köpare som precis som oss vill vara en bra hyresvärd och som har ambitioner att bidra till att Gävle utvecklas ytterligare, säger Cathrine Holgersson, vd på Gavlegårdarna.

 

Södra Fisken Fastighets AB utgör moderbolag i fastighetskoncernen som arbetar under varumärket IHF Bostad. Bolaget är ett svenskt aktiebolag inriktat på ett långsiktigt ägande av bostadsfastigheter och har med anledning av detta ingen definierad bortre gräns för ägande samt engagemang i fastigheterna.

 

Sedan IHF Bostad bildades har beståndet vuxit till ett totalt värde om knappt 2 Mdr kr och har bolaget cirka 2.000 lägenheter under förvaltning. Avsikten är att avsevärt öka beståndet fram till 2020 med målsättningen att bli en av de ledande bostadsförvaltarna i Sverige.
 

– Vi välkomnar våra nya hyresgäster och är glada över att kunna genomföra vårt fjärde kommunförvärv sedan start. Köpet är en del av vår långsiktiga strategi att växa inom segmentet bostäder. Beståndet är sammantaget en bra förvaltningsenhet och skapar en utmärkt plattform för att växa ytterligare i kommunen, säger Henrik Jussi-Pekka, vd på Möller & Partners.

 

Gavlegårdarna kommer att även efter försäljningen att vara en stor fastighetsägare i såväl Sätra som Bomhus.