28 april 2024
torsdag, 12 mars 2015 20:36

Mall of Scandinavia öppnar 12 november

Skrivet av 
alt

Mall of Scandinavia, om 100.000 kvm och med 230 butiker och restauranger har, i flera fall ett nytt utbud för Stockholm. Bild: Wingårdh Arkitektkontor

 

Med åtta månader kvar till premiären är hela 85 procent av butiks- och restaurangytorna i Mall of Scandinavia i Arenastaden Solna uthyrda. Nu går arbetet vidare in i nästa fas, med fokus på butiker som kompletterar de redan kontrakterade hyresgästerna, och med planerna för invigningen av köpcentrumet, något som ska ske den 12 november.

 

På en yta om 100.000 kvm ska 230 butiker och restauranger att erbjuda kunderna ett brett butiksutbud med spjutspetsar såsom COS, River Island, & Other Stories, Disney Store, Åhléns nya citykoncept, Nordens första IMAX-biograf och Stockholms största restaurangkluster.

 

– Nu har vi alla de starka ankarbutiker som behövs för att skapa ett fantastiskt grundutbud, samt ett stort antal välkända internationella varumärken, säger Lars-Åke Tollemark, Managing Director Nordic, på Unibail-Rodamco.

 

En del av centrumet som är viktig för differentieringen är the Designer Gallery, en central plats i Mall of Scandinavia där mode- och lifestylekoncept, konst och musik förenas i en dynamisk miljö. Här möts väletablerade varumärken och nya stjärnor på designhimlen. Både i form av temporära pop-ups och som mer långsiktiga etableringar som tillsammans skapar känslan av ständig förändring och som regelbundet bjuder kunderna på något nytt.