13 maj 2024
tisdag, 24 mars 2015 15:32

Mitthem bygger 500 bostäder i Sundsvall

Skrivet av 
alt

De 37 bostäderna som NCC bygger åt Mitthem på Skönsmon blir startskottet för en stor nyproduktion i Sundsvall. Foto: Anni Axelsson


På torsdag inviger kommunägda Mitthem i Sundsvall med hjälp av bostadsminister Mehmet Kaplan ett åtta våningar högt hyreshus på Skönsmon, Vapelhöjden. Huset, som har 37 lägenheter, byggs enligt konceptet NCC Folkboende och det är första hyreshuset som byggts inom ramavtalet för SABO och därmed uppfyller vissa krav på låg produktionskostnad, smart planering med effektiv bostadsyta. Men de 37 lägenheterna är bara början. Fram till 2021 ska Mitthem bygga 500 nya lägenheter.

 

– Det blir något av ett startskott för ett flertal invigningar för oss framöver och det gläds vi åt, säger Marie Selin, vd för Mitthem.

 

Förutom Vapelhöjden är 195 bostäder påbörjade på Norra Kajen och ytterligare 270 lägenheter ska stå klara när Sundsvall fyller 400 år.

 

Sedan en tid tillbaka har Mitthem arbetat med en mängd olika tomtlösningar för att undersöka var det är möjligt att bygga. I slutet av april ska listan vara bearbetad för att arbetet med detaljplaner ska kunna påbörjas.

 

– En viktig del i Sundsvalls konkurrenskraft är att erbjuda bra boenden. Här har Mitthem en viktig roll att fylla, säger Stefan Söderlund, kommundirektör.
    

Åttavåningshuset på Vapelhöjden har utsikt över den nya Sundsvallsbron och nära rekreationsområden med slalombacke och elljusspår

 

– På ett år har vi färdigställt det efterlängtade hyreshuset. Att vara först ut med att kunna erbjuda kostnadseffektiva hyresrätter inom SABO:s ramavtal gör det ännu roligare. Ramavtalet och NCC Folkboende minskar både bygg- och boendekostnaderna vilket är positivt för alla, säger Kalle Holmlund, produktionschef på NCC Construction.