17 maj 2024
fredag, 27 mars 2015 17:01

Söderport köper portfölj av Kungsleden

Skrivet av 
alt

Ylva Sarby Westman, transaktionschef Kungsleden.


Söderport Fastigheter AB, vilket Hemfosa äger till lika delar med Sagax, köper ett fastighetsbestånd om 24 fastigheter från Kungsleden till ett underliggande fastighetsvärde om 379 Mkr. Försäljningspriset ligger i nivå med det bokförda värdet och tillträde sker den 12 maj.

 

– Kungsledens nya strategi handlar om fokusering. Parallellt med stora förvärv i storstadsregionerna fortsätter vi trimningen av fastighetsportföljen genom att sälja icke-strategiska fastigheter och därmed lämna 18 kommuner. Slutresultatet blir en starkare marknadsnärvaro och ökad kundnärhet i våra utvalda marknader, säger Ylva Sarby Westman, transaktionschef på Kungsleden.

 

Portföljen utgörs i huvudsak av fastigheter för produktion och lager och fastigheterna är belägna i Hallstahammar, Olofström, Oskarshamn, Eksjö, Gislaved, Tranås, Tranemo, Karlsborg, Mariestad, Skara, Ulricehamn, Sölvesborg, Kristianstad, Varberg, Åstorp, Ljungby, Mjölby, Gnosjö och Nässjö. Den totala uthyrningsbara ytan omfattar 139.000 kvm och den genomsnittliga kvarvarande hyrestiden är 7,1 år. 2015.

 

Utöver dessa 24 fastigheter köper Sagax på egen hand fem fastigheter om 19.000 kvm från Kungsleden för 157 Mkr.