17 maj 2024
måndag, 30 mars 2015 15:22

Vasakronan summerar 2014

Skrivet av 
alt
2014 var ett framgångsrikt år menar Fredrik Wirdenius, vd Vasakronan.

 

God efterfrågan på lokaler och ökade fastighetsvärden gör 2014 till ännu ett framgångsrikt år för Vasakronan. I årsredovisning för 2014 ges den övergripande bilden av bolagets verksamhet.


Ett antal viktiga steg framåt har tagits under året, bland annat har bolaget genomfört en ökad satsning på butikshyresgästerna, introduktionen av det nya kontorskonceptet Smart & klart och nya hållbarhetsinitiativ.

Redan 2013 valde Vasakronan att gå över till integrerad rapportering. Det innebär att bolaget inte längre publicerar en separat hållbarhetsredovisning. Uppgifter om hållbarhetsarbetet 2014 finns i årsredovisningen. Det är en naturlig följd av att Vasakronan successivt har integrerat hållbarhetsarbetet i bolagets verksamhet.


Några av Vasakronans viktigaste milstolpar under 2014:

1. Fastighetsbeståndets värde ökade genom investeringar och positiv värdeförändring och fastighetsportföljen nådde en toppnotering på 92 Mdr kr.

2. Resultatet före värdeförändringar och skatt ökade med 5 procent till 2.822 Mdr kr till följd av ett förbättrat räntenetto.

3. Vasakronan är ”Green Star” och det bästa svenska fastighetsbolaget i den internationella hållbarhetsundersökningen GRESB.

4. Vasakronan blir först i Europa att miljöcertifiera befintliga byggnader enligt LEED Volume.

 

I ett slutord säger Vasakronan att marknadsintresset för att på plats studera hur en ny typ av kontorslösning kan förändra allt från arbetssätt till ledarskap har inte mattats av. Vid årsskiftet 2014/2015 har bolaget haft 10.000 studiebesök på Vasakronans aktivitetsbaserade huvudkontor på Mäster Samuelsgatan i Stockholms city.