17 maj 2024
måndag, 30 mars 2015 15:47

Platzer köper för 750 Mkr av Aberdeen

Skrivet av 
alt

Platzer ska utveckla Gamlestaden till en ny och modern stadsdel.

 

alt

P-G Persson, vd Platzer.

 

alt

Magnus Kenning, transaktionschef på Aberdeen.

 

Platzer förvärvar fastigheten Göteborg Olskroken 18:7, mera känd som Gamlestadens Fabriker, från Aberdeen. Fastigheten omfattar en tomtareal 60.000 kvm och en uthyrningsbar area om 62.000 kvm i befintliga byggnader. På fastigheten och i närområdena pågår arbetet med att ta fram nya detaljplaner för att utveckla Gamlestaden till en ny och modern stadsdel med koppling till den nya knutpunkten vid Gamlestads torg. Fastigheten förvärvas genom en bolagsaffär där underliggande fastighetsvärde är 750 Mkr.

 

– Gamlestadens Fabriker är ett idealiskt komplement till våra befintliga fastigheter i Gamlestaden. Med förvärvet får vi ett sammanhängande fastighetsbestånd om cirka 100.000 kvm uthyrningsbar area och lika mycket i framtida möjlig byggvolym i ett av Göteborgsområdets mest spännande utvecklingsområden. Jag ser fram emot att tillsammans med Göteborgs stad, Trafikverket och övriga aktörer i Gamlestaden fortsätta arbetet med att färdigställa detaljplanerna och skapa ett attraktivt närområde runt knutpunkten Gamlestads torg, säger P-G Persson, vd Platzer.

 

– Vi har, sedan förvärvet 2007, drivit arbetet med en ny detaljplan för fastigheten och det är glädjande att börja se resultatet av denna. Gamlestadens Fabriker är på god väg att bli ett av stadens attraktiva expansionsområden säger Magnus Kenning, transaktionschef på Aberdeen.