13 maj 2024
tisdag, 31 mars 2015 15:56

Heimstaden och Akelius byter stort

Skrivet av 
alt

I bytesaffären med Akelius säljer Heimstaden bland annat denna fastighet på Stopvägen i Bromma.


Heimstaden och Akelius har avtalat om ett fastighetsbyte där Heimstaden tar över Akelius samtliga fastigheter i Trelleborg, totalt 688 lägenheter och totalt 58.300 kvm, medan Akelius förvärvar Heimstadens fastigheter i Stockholm, Solna och Vaxholm, en portfölj om 489 lägenheter och totalt 33.144 kvm. Bytet ska äga rum vid halvårsskiftet.

 

– Vi har under en längre tid försökt att komplettera vårt fastighetsbestånd i Stockholm med fler centralt belägna fastigheter, för att kunna skapa en kostnadseffektiv förvaltning. Vi har inte expanderat i den takt vi önskat då utbudet har varit mycket begränsat och direktavkastningskraven låga, säger Patrik Hall, vd Heimstaden.

 

Enligt Patrik Hall ger affären Heimstaden attraktiva bostadsfastigheter i centrala Trelleborg, mestadels 90-talsproduktion, där bolaget får möjlighet att skapa en effektiv lokal förvaltning och dra nytta av skalekonomiska fördelar med övrigr bestånd i Skåne. Han fortsätter:
    

– Vi ser positivt på Trelleborg, som utgör en del av Stormalmö. Den planerade starten av Pågatågstrafiken i december i år kommer än mer att binda ihop Trelleborg med Malmö- och Köpenhamnsregionen. 

 

Newsec och Nordier har agerat rådgivare åt Heimstaden vid försäljningen av Stockholmsfastigheterna.