1 maj 2024
onsdag, 15 april 2015 10:25

Kungsleden köper för 465 Mkr i Västerås

Skrivet av 
alt

Kungsleden köper kontorsfastigheten Lorens 14 om 26.000 kvm i centrala Västerås.


Kungsleden stärker sin position som Västerås största kommersiella fastighetsägare och köper den centralt belägna fastigheten Lorens 14, även kallad Skrapan – ett landmärke i Västerås. Köpeskillingen uppgår till 465 Mkr. Säljare är Cornerstone genom Nordic Retail Fund och tillträde kommer att ske i början av maj.
    

Västerås är en av Kungsledens viktigaste strategiska marknader där bolaget äger och förvaltar 128.000 kvm kontorsyta i centrala Västerås och 372.000 kvm kontor, industri och lager i övriga Västerås.  I och med förvärvet av Skrapan tillför Kungsleden 26.000 kvm till sitt bestånd i centrala Västerås.

 

Utbudet i Skrapan har under de senaste åren genomgått en omfattande modernisering och förändring där Västerås stads och näringslivets innovationscenter Expectrum fått en central plats. Fastigheten är näst intill fullt uthyrd till hyresgäster såsom First Hotel, Västerås stad, KPMG, ICA med flera. Den återstående hyreskontraktslängden är 6,7 år.

 

– Fastigheten ligger i bästa läge nära våra befintliga kontorsfastigheter vilket stärker vårt kunderbjudande och gör att vi kan ta en aktivare roll i området, säger Ylva Sarby Westman, transaktionschef på Kungsleden.

 

Samtidigt stärker Kungsleden sin förvaltningsorganisation i Västerås för att ta tillvara på de möjligheter som Mälardalen erbjuder. Utöver Mats Eriksson som ny regionchef har Curt Grundman rekryterats som uthyrare i region Mälardalen och Martina Leksell som förvaltare i Västerås.