1 maj 2024
torsdag, 16 april 2015 14:48

Diligentia renoverar och förtätar i Jakobsberg

Skrivet av 
alt

Diligentia planerar att förtäta sitt bostadsbestånd i centrala Jakobsberg. Visionsbild: Krook & Tjäder


Diligentia äger idag tre bostadsfastigheter med över 180 hyresrätter mitt i Jakobsbergs centrum. Dessa totalrenoverar bolaget nu och tillskapar samtidigt ytterligare 20 hyresrätter i befintliga hus. Till detta finns dessutom en plan att förtäta boendemöjligheterna genom att omvandla grå parkeringsplatser till parkeringshus och ovanpå dessa bygga bostadshus med ett hundratal nya lägenheter och gröna gårdar. Gatuplan mot Folkungavägen är tänkt att ge plats för butiker med direkt anslutning till Jakobsbergs centrum.

 

Fredrik Brorsson, Diligentias marknadsområdeschef för bostäder i Stockholm, räknar med att renoveringen och de nya lägenheterna färdigställs i slutet av året. Parallellt med detta pågår ett arbete med en detaljplan och nu är det dags för plansamråd.
– Det innebär att vi till våren har en utställning på biblioteket i Jakobsberg, och kommuninvånarna bjuds in till samråd. Vår förhoppning är att vi har en färdig och antagen plan för vår bostadsutveckling i området under nästa år, säger han.