1 maj 2024
fredag, 17 april 2015 13:26

Kista Torn, högst i Stockholm

Skrivet av 
alt
Så gott som alla bostäder är slutsålda i 35 våningar i Kista Torn till priser om cirka 43.000 kr/kvm exklusive månadsavgift om cirka 4.800 till 5.300 kr för tornets 3:or och 4:or.

 

Nu har Kista Torn nått sin fulla höjd, drygt 120 meter och 40 våningar högt, varav 35 är bostadsvåningar. Det är Stockholms i särklass högsta bostadshus placerat mitt i dynamiska Kista.

 

– Vi är mycket stolta över Kista Torn och att bygga Stockholms högsta bostadshus, säger Johan Skoglund, vd på JM. Det är ett praktexempel på JMs vision att bygga höga hus i en växande storstad med allt högre densitet.

 

Efterfrågan på bostäder i Kista Torn och intresset för att bo på höjden har varit stort. Endast ett fåtal bostäder finns kvar till salu och inflyttningarna börjar nu i sommar. Oavsett vilken våning man bor på i Kista Torn finns en gemensam takterrass där man kan njuta av den milsvida utsikten. Där finns också festlokal, relax och bastu för de boende.

 

Höga bostadshus är något som JM gärna bygger på platser där det passar in i området och bidrar till en attraktiv stadsdel. På Liljeholmskajen i Stockholm är Kajen 4 färdigt med 24 våningar och ytterligare tre höga torn kommer att byggas längs vattnet. Intill, längst ut på Marieviks udde, planeras för ett kvarter med sammanlagt sju torn i varierande höjder.