5 maj 2024
måndag, 20 april 2015 15:59

Linden & Lovén säljer till Rikshem i Orminge

Skrivet av 
alt
Rikshem ska satsa på nybyggnation av bostäder i Orminge centrum.

 

Rikshem har förvärvat två samhällsfastigheter vid Orminge centrum i Nacka med en total uthyrningsbar yta om drygt 16.000 kvm innehållande bland annat Boo vårdcentral och Vittra Saltsjö-Boo skola från Linden & Lovén Holding. Därutöver har Rikshem förvärvat mark som möjliggör framtida bostäder. Fastigheterna har central roll i planeringen för nya bostäder i Orminge centrum. Någon köpeskilling har inte meddelats. JLL Tenzing har varit rådgivare i affären.

 

– Nacka kommun växer snabbt och vi ser fram emot att tillsammans med Rikshem och övriga aktörer i området utveckla Orminge centrum. Det är viktigt med en stabil och långsiktig partner i det arbetet, säger Mats Gerdau (m), ordförande i kommunstyrelsen i Nacka.

 

– Orminge centrum har under lång tid saknat större investeringar. Att få in en stor aktör som Rikshem i Orminge centrum ger oss möjligheter till en snabb planering och efterlängtad utveckling i området, menar Gunilla Grudevall Steen (fp), ordförande i Natur- och trafiknämnden i Nacka kommun.

 

– Vi är väldigt glada att, bara tre månader efter vår affär med kommunen, kunna göra nya investeringar i Nacka med fokus på att skapa förutsättningar för nybyggnation av bostäder i Orminge Centrum, säger Ilija Batljan, vice vd/chef affärsutveckling Rikshem AB.