5 maj 2024
tisdag, 21 april 2015 14:07

BSK ritar lamellhus i modern tappning i Bromma

Skrivet av 
alt

Tobin Properties nya lamellhus nära Brommaplan får 73 borätter med gemensam takterrass.


I ett lugnt läge och inbäddat i riklig grönska nära Brommaplans bussar och tunnelbana ritar BSK Arkitekter ett nytt lamellhus i modern tappning för Tobin Properties och projektet Skräddaren. BSK har utvecklat en befintlig byggrätt på ett mycket innovativt sätt.

 

– Vi förtätar här genom att utnyttja mycket attraktiv, men lite bortglömd, mark i Bromma och bidrar på så sätt till en pågående moderniseringsfas för stadsdelen, säger Adelina Mehra, projektutvecklingschef, Tobin Properties.

 

Byggnaden är i fem våningar med 73 lägenheter, de flesta med ett eller två rum och kök. Fasaderna är av grågrön puts med en sockelvåning av tegel. Höga fönster och traditionella material som galvaniserat stål, tegel och puts ger byggnaden en funkisprägel som passar in i den kringliggande bebyggelsen.

 

– Utformningen tar fasta på en traditionell byggnadstyp i Bromma, men har vidareutvecklats med kvaliteter som dagens unga människor efterfrågar, som gemensam terrass, uteplatser, egen entré, miniverkstad med mera, säger Petter Aaro, uppdragsansvarig arkitekt på BSK Arkitekter.

 

Lägenheterna kommer att upplåtas som bostadsrätter och blir tillgängliga för inflyttning från årsskiftet 2016/2017.

 

BSK Arkitekter har för närvarande ett stort antal pågående intressanta bostadsprojekt i Stockholm. Bland annat Nacka Strand åt Carlyle, kv Archimedes i Bromma åt ALM Equity och Barkarbystaden åt Veidekke.