5 maj 2024
tisdag, 21 april 2015 14:12

Aberdeen lyfter Viksjö Centrum

Skrivet av 
alt

De nya butikerna i Viksjö Centrum öppnar i tre fristående byggnader som uppförs i bästa handelsläge intill det befintliga centrumet. Samtidigt fräschas den befintliga anläggningen upp för att harmonisera med de nya byggnaderna.


Aberdeen Fastighetsfond Sverige bygger ut Viksjö Centrum i Järfälla. Hittills har cirka 1.400 av totalt 1.750 kvm nya ytor hyrts ut och hyresgäster blir bland andra Puls&Träning, Apotek Hjärtat, Arken Zoo, Din Syn samt Vivels café & konditori.

 

– Viksjö Centrums erbjudande stärks avsevärt genom dessa uthyrningar till duktiga lokala entreprenörer och välkända kedjor. Vi går nu in i den avslutande uthyrningsfasen, säger Darina Ronnevik, kommersiell projektledare för Viksjö på Aberdeen.

 

Dagens Viksjö Centrum är ett väl fungerande centrum med fokus på vardagshandel och närservice vilket gör det till det naturliga alternativet för boende i Viksjö med omnejd. ICA, Systembolaget och Carema Vårdcentral är alla stora hyresgäster i Viksjö Centrum som efter nybyggnationen kommer att omfatta 12.000 kvm, varav 9.000 kvm handel.

 

– Viksjö Centrum är ett spännande och på många sätt unikt projekt som går tvärs emot gängse trend mot stora, växande handelsplatser. Här utvecklar vi istället den småskaliga handeln nära kunden och bidrar till att ytterligare förstärka Viksjös redan starka roll som levande mötesplats med verksamheter som skola, teater, biblioteket och kyrka i centrum. Detta tillsammans med de cirka 200 nya bostäder som planeras i närområdet gör att vi tror starkt på Viksjö som plats och projekt, säger Mia Salin, tillgångsförvaltare för Fastighetsfond Sverige på Aberdeen.

 

Aberdeens Fastighetsfond Sverige har även Salems centrum och Ekerö centrum i sin portfölj. Aberdeen arbetar för närvarande aktivt med att utveckla även dessa.