29 april 2024
fredag, 24 april 2015 10:47

Skanska säljer för 330 Mkr till SPP

Skrivet av 
alt

SPP Fastigheter köper Malmöfastigheten Österport 7 – den första fastigheten i Europa som har uppnått miljöcertifieringen LEED Platinum för befintliga byggnader.


Skanska har tecknat ett avtal med SPP Fastigheter om överlåtelse av kontorsfastigheten Österport 7 i Malmö. Affären genomförs som en bolagstransaktion där köpeskillingen baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 330 Mkr. Transaktionen bokas i det andra kvartalet och tillträde sker den 4 maj 2015.

 

Fastigheten Österport 7 på Drottningtorget i Malmö består av åtta kontorsvåningar om 10.200 kvm plus parkering i källaren. Sweco hyr hela den miljöklassade byggnaden på ett tioårigt kontrakt från och med januari i år. Inför inflyttning gjordes ombyggnad och anpassning av lokalerna för att stödja Swecos verksamhet.

 

– Det är tydligt att investeringsviljan i Malmö är stark och vi är särskilt glada över vårt fina samarbete med SPP Fastigheter, säger Camilla Wieslander, vd Skanska Öresund AB.

 

– Vi är mycket glada över möjligheten att få förvärva en nyrenoverad kontorsfastighet med tydlig miljöprofil. Österport 7 är ett bra komplement till de förvärv som vi tidigare har gjort och stärker vår närvaro i regionen, säger Marita Loft, vd Storebrand/SPP Fastigheter.