29 april 2024
måndag, 27 april 2015 14:48

BSK förnyar Södertälje Sjukhus

Skrivet av 
alt

Med Nya Södertälje Sjukhus fortsätter BSK Arkitekters framgångsrika satsning på vårdbyggnadssegmentet, med projekt som rättspsykiatriska kliniken Helix i Huddinge och motsvarande i Trelleborg samt det pågående arbetet med Helsingborgs lasarett.


Nu förverkligas Nya Södertälje Sjukhus – en ny- och ombyggnation för dagens och framtidens vård. BSK Arkitekter har uppdraget att utveckla sjukhuset och är nu inne i den sista projekteringsfasen.

 

– Planeringen av Nya Södertälje Sjukhus har pågått under lång tid och engagerat många människor från vården, byggherren och kommunen så det är väldigt roligt att se hur projektet nu blir fysisk verklighet, säger Anna Bergström på BSK Arkitekter.

 

Arbetet med Nya Södertälje Sjukhus påbörjades 2013 då BSK Arkitekter utvecklade och optimerade programmet, och nu är man mitt i framtagandet av bygghandlingar tillsammans med Skanska.

 

– Utöver projektets storlek är en annan utmaning i detta projekt hur de nya byggnaderna skall integreras till de befintliga. Det är extra viktigt att projektet planeras så att nya patientflöden, nya tekniska system och byggetapperna fungerar ihop med den pågående och direkt anslutande vårdverksamheten. BSK Arkitekter har verkligen bidragit till att vi har kunnat följa planen och vi är mycket nöjda med samarbetet, säger Roger Taringer, projektchef på Skanska.

 

Utöver alla krav från vårdverksamheten har projektet alltid haft högt ställda krav på hållbarhet. Byggnaden har därför planerats och projekterats för att kunna uppfylla miljökrav som uppfyller klassificeringen Miljöbyggnad Guld.