29 april 2024
torsdag, 07 maj 2015 20:53

Vind i seglen för White!

Skrivet av 
alt

Monica von Schmalensee, vd White arkitekter, berättade att White har gjort sitt bästa resultat någonsin och arkitektbyrån har aldrig varit större med 770 anställda.

 

alt

Stefan Fröjdendahl, chefredaktör Tidningen Fastighetsaktien och Ulla Bergström, vd White Stockholm.

 

alt

Flera hundra hade kommit till Whites årliga Öppet Hus och många av dem hann lyssna på föredrag.

 

alt

Johan Gustafsson och Linda Mattsson är två seniora arkitekter på Whites kontor i Stockholm.

 

alt

Ulla Bergström, vd White Stockholm, höll ett uppmanande tal.

 

alt

Vd Monica von Schmalensee är en skicklig strateg.

 

alt

Under fredagen öppnar White för allmänheten en Arkitekturfestival vid sitt kontor Katsan, Östgötagatan 100, Stockholm och på ett vikingaskepp vid kajen i Norra Hammarbyhamnen.

 

 

Av Stefan Fröjdendahl

 

Foto: Adele Edling

 

Idag för elfte året hade White Öppet Hus i sin vackra egendesignade fastighet Katsan i Norra Hammarbyhamnen. Monica von Schmalensee, vd White arkitekter, berättade att White har gjort sitt bästa resultat någonsin och arkitektbyrån har aldrig varit större med 770 anställda. Det betyder att White, som är störst i Norden, är det tredje största arkitektkontoret i Europa. Det har som följd att alldeles snart öppnar White ett eget kontor i London.

 

Särskilt fler arkitekter har det blivit i Stockholm. Ulla Bergström, vd White Stockholm, berättar att i Stockholm arbetar nu 270 arkitekter. Tillväxten har varit stor i Stockholm och av de 270 arkitekterna har hälften anställts under de senaste fem åren.

 

Under torsdagen då jag skulle åka taxi till Norra Hammarbyhamnen tog det 55 minuter att åka från vår redaktion vid Drottninggatan till Norra Hammarbyhamnen på grund av att en lastbil hade fastnat i tunneln under Centralbron och med stor köbildning som följd.

 

När jag pratar om det säger Monica von Schmalensee att White satsar nu stort på infrastruktur.

 

Utan fungerade infrastruktur fungerar inte samhällen. Infrastruktur är blodomloppet och ryggraden för allt byggande, säger Monica von Schmalensee,

 

Under Whites Öppet Hus kom många hundra och fler lär det väl bli under fredagen den 8 maj då White öppnar en Arkitekturfestival vid sitt kontor Katsan, Östgötagatan 100, Stockholm och på ett vikingaskepp vid kajen i Norra Hammarbyhamnen.

 

White säger att Arkitekturfestivalen är en plattform för demokratisering av arkitekturen genom workshops, samtal, seminarier, POP UP-park, musik och konst.

 

Så i morgon är det gratis inträde för alla på Whites Arkitekturfestival.