29 april 2024
onsdag, 13 maj 2015 14:28

Stordalen köper tre hotell i Borås

Skrivet av 
alt

First Hotel Grand, med 158 rum i centrala Borås är ett ledande konferenshotell i regionen. Hotellfastigheten ägs av Pandox. År 2013 fick hotellet en ”Topfloor”, med fin utsikt över Borås.

 

Choice och Petter Stordalen ska köpa tre hotell i Borås. De tre hotellen är First Hotel Grand, Best Western Hotel Borås och Comfort Hotel Jazz. Hotellfastigheten för imposanta First Hotel Grand ägs dock av Pandox.

 

Det är Svenska Stadshotell som säljer de tre hotellen i Borås och detta bolag säljer även Best Western Hotel Göteborg till Nordic Choice Hotels.

Det enda hotellet som Svenska Stadshotell behåller är Avalon i Göteborg, även om det hotellet också kommer att ingå i hotellkedjan Choice.

 

– Det var ett tillräckligt bra bud för att sälja. Vi är för små för att vara en kedja och vi är för stora för att bara vara ett hotell och sköta det som ägare på plats, säger Torbjörn L Johansson, vd och delägare i Svenska Stadshotell, till Borås Tidningar.

 

Boråshotellen, som Svenska Stadshotell ägt mellan 15 och 22 år, kommer nu att få nya varumärken inom Nordic Choice Hotels med undantag för Comfort Hotel Jazz som redan är en del av Comfort-kedjan i ett franchise-avtal.

 

– Det här är första gången jag går in i en och samma stad och tar över tre hotell samtidigt, säger Petter A Stordalen, ägare och styrelseordförande för Nordic Choice Hotels i ett pressmeddelande.