29 april 2024
onsdag, 13 maj 2015 17:17

Citycon kontrakterar 15 i Mölndal Galleria

Skrivet av 
alt

Mölndal Galleria utformas som en integrerad del av innerstaden. Flera ingångar och skyltfönster både inåt och utåt ger en levande stadsbild.

 

År 2018 invigs nya Mölndal Galleria och redan nu kan Citycon presentera ett femtontal hyresgäster såsom H&M, Systembolaget och Lindex. Andra klara hyresgäster är Lindex, Kjell & Company, Apoteket och Synsam. Ett stort restauranginslag, livsmedelsbutiker, mode och servicefunktioner kommer att göra Mölndal Galleria till en attraktiv mötesplats. 

 

NCC har tillsammans med Citycon ett gemensamt projektbolag för utveckling, uthyrning samt uppförande av Mölndal Galleria. Citycon kommer att förvärva NCC:s hälftenandel i gallerian när projektet är färdigställt.

 

Totalt kommer Mölndal Galleria att ha cirka 70 butiker fördelade på 24.000 kvm och 650 p-platser.

 

– Citycons strategi är att fokusera på centrala lägen i större städer och Mölndals position som viktig knutpunkt i regionen passar perfekt. Här kommer vi att skapa ett lättillgängligt och trivsamt stadsdelscentrum som möter människors vardagsbehov, säger Nils Styf, investeringschef på Citycon. 

 

Citycons totala investering beräknas uppgå till drygt 1,1 Mdr kr. Totalt sett investeras 3,5 Mdr kr i omvandlingen av Mölndals stadskärna till en modern innerstad med ett brett utbud av handel, bostäder och kontor.