29 april 2024
lördag, 16 maj 2015 18:37

Östersundshem beställer Kombohus av Skanska

Skrivet av 
alt

Skanska bygger 300 lägenheter som Kombohus i Östersund.

 

Östersundshem har upphandlat sju punkthus inom ramen för Sabos Kombohus Plus. Skanska har vunnit upphandlingen och drar igång bygget av fyra hus på Remonthagen redan i sommar. I upphanlingen ingår även tre hus på Tallåsen.

 

– Entreprenaden innehåller 300 lägenheter och husen kommer att färdigställas etappvis. Östersundshems totala investering i bostadsområdena uppgår till cirka 0,5 Mdr kr, säger Daniel Kindberg, vd för Östersundshem.

 

Upphandlingen av Kombohusen blir den största hittills enligt Sabos koncept. På Remonthagen igångsätts arbeten redan i sommar, och husen kommer att färdigställas etappvis.

 

– Jag är väldigt glad att vi har kunnat använda oss av Sabos ramupphandling. Det här blir ett viktigt första steg för att möta efterfrågan på bostäder. Vi är särskilt glada att kunna producera attraktiva hyresrätter i centrala Östersund, och vi har tidigare goda erfarenheter av att jobba med Skanska, fortsätter Kindberg.

 

Ulf Lindström, projektchef på Skanska, välkomnar även han samarbetet. Han säger:

 

– Upphandlingen skedde i hård konkurrens, och därför är vi glada över att få bli samarbetspartner med Östersundshem. Detta visar att Sabos strävan efter bra hus till en rimlig kostnad fungerar.