28 april 2024
lördag, 16 maj 2015 18:51

Collector noteras i juni

Skrivet av 
alt

Lena Apler, grundare och arbetande styrelseordförande i Collector jämte Erik Selin, vice styrelseordförande och Stefan Alexandersson, vd.

 

Fastighets AB Balders intressebolag Collector AB har beslutat att notera bolaget på Nasdaq Stockholm. Balder köpte aktier i Collector första gången 2011 och äger idag 48 procent av aktierna. Collector kommer att nyemittera aktier för 400 Mkr, vilket medför att Balders ägarandel minskar med några procent. Balder kommer inte att avyttra några aktier i samband med noteringen.

 

Collector är en nischad aktör inom bank- och finansmarknaden och erbjuder kreativa, kundanpassade och effektiva finansiella produkter för både privatpersoner och företag.

 

Nasdaq Stockholm har godkänt Collectors ansökan om notering av bolagets aktier på Nasdaq Stockholm. Godkännandet är bland annat villkorat av att det så kallade spridningskravet uppfylls senast på noteringsdagen. Under förutsättning att marknadsförhållandena bedöms som goda, förväntas första handelsdagen vara i början av juni 2015.

 

Lena Apler, Collectors grundare och arbetande styrelseordförande, kommenterar:
– Collector har under våra 16 år haft en obruten stark tillväxt- och vinstkurva. Hela vår kultur präglas av öppenhet, tillväxt och transparens. För att fortsätta tillväxten känns börsen som ett naturligt och självklart steg. Att noteras på börsen är ett kvitto på att det är möjligt att kombinera entreprenörskap och stark tillväxt med hög kvalitet.

 

Under första kvartalet i år ökade Collector intäkterna med 33 procent till 265 Mkr (199), medan resultatet före skatt (EBT) förbättrades med 55 procent till 69 Mkr (45) och vinsten per aktie steg till 0,63 kr (0,47). Balansomslutningen per den 31 mars 2015 uppgick till 7,2 Mdr kr (5,5).

 

Under perioden tecknade Collector samarbetsavtal med Nets för att erbjuda e-handlare en helhetslösning för betalningar på nätet i Norden. Dessutom lanserades ett nyutvecklat antibedrägerisystem för e-handel, kreditkort och lån.

 

– Under kvartalet hade vi vår starkaste kundtillströmning någonsin och antalet privatkunder överstiger nu 3 miljoner. Som vd är jag stolt över våra medarbetare och vad vi presterar tillsammans. Noteringen ger oss en bättre tillgång till kapitalmarknaden och ökar kännedomen om Collector, vilket tillsammans med vår starka tekniska plattform kommer att fortsätta driva vår tillväxtstrategi, säger Stefan Alexandersson, vd för Collector.

 

I en kommentar kan sägas att det är intressant att Erik Selin tidigt såg möjligheterna med Collector Bank och hans växande företagssfär.     
    När nyheten om noteringen av Collector kom i fredags blev Balder en klar vinnare med en uppgång med drygt 6 procent till 148,50 som senast betalt. SF