27 april 2024
tisdag, 19 maj 2015 16:13

Hulth och Adelsohn vill notera Fastator

Skrivet av 
alt

Ulf Adelsohn har flera samarbeten med sin tidigare poltiske motståndare Mats Hulth.

 

Hulth och Adelsohn vill notera Fastator  Aktieägare i Rehact, som representerar 34 procent av kapitalet och 46 procent av rösterna önskar att ordinarie årsstämma behandlar ett förslag om att förvärva AB Fastator. Rehact har därför inlett förhandlingar med aktieägarna i Fastator som syftar till att Rehact förvärvar aktierna i AB Fastator. Betalning för förvärvet föreslås ske genom en emission av lägst 67.200.000 och högst 96.000.000 nya aktier av serie B i i Aktiebolaget Fastator.

 

Det föreslagna förvärvet, som är genomgripande för Rehact AB, ska leda till att:
1. Ett förvärv av Aktiebolaget Fastator som byter namn till Aktiebolaget Fastator (publ).
2. En ny styrelse rekryteras genom nyval där bland annat Mats Hulth och Ulf Adelsohn ingår.
3. Förvärvet av AB Fastator ger tillgång till en fastighetsportfölj med en blandning av kommersiella förvaltningsfastigheter samt fastigheter avsedda för exploatering.
4. Rehacts huvudinriktning ändras från utveckling av energisystem till förvaltning av fast och lös egendom. Utvecklingsdelen kvarstår men kommer inledningsvis utgöra en mindre del av det nya bolagets balansräkning.

 

Aktiebolaget Fastator värderas till substansvärde motsvarande 288 Mkr.

 

De nyemitterade aktierna i Rehact emitteras till ett värde av 3 kr ny aktie.

 

Rehact avser att efter emissionen registrerats göra en sammanläggning av aktier där 8 befintliga aktier läggs samman till (1) en ny aktie.

 

Vidare föreslås en ny styrelse väljs i Rehact med nyval av Mats Hulth, Ulf Adelsohn, Joachim Kuylenstierna, Mats Lundberg samt omval av Svante Norrestad Bengtsson.

 

För 2013 redovisade Aktiebolaget Fastator en förlust om 15,2 Mkr med tillgångar om 1,28 Mdr kr och en soliditet om drygt 43 procent.