10 maj 2024
tisdag, 19 maj 2015 16:20

Platzer utvecklar 4.800 kvm i Mölndal

Skrivet av 
alt

Armatecs nya lokaler ska byggas enligt miljöcertifieringen Miljöbyggnad Silver. Byggnaden, som uppförs i Jolenområdet, Mölndal,  får en nordisk, stilren arkitektur som kommer att tillföra området en ny modern prägel. Illustration: Lindfors arkitektkontor

 

Platzer har tecknat hyresavtal och förvärvar fastigheten Hårddisken 1 i Jolen av Mölndals kommun för nybyggnation av huvudkontor och lager för Armatec AB. Hyresavtalet med Armatec AB löper på 12 år och planerad inflyttning sker juni 2017.

 

Markförvärvet avser 8.200 kvm med en byggrätt om 5.000 kvm och är villkorat av beslut i Mölndals kommunfullmäktige. Tilltänkt byggnad fördelar sig på 2.600 kvm höglager och 2.200 kvm kontor. Fastigheten kommer att byggas enligt miljöcertifieringen Miljöbyggnad Silver och få en nordisk, stilren arkitektur som kommer att tillföra området en ny modern prägel.

 

– Platzer har tillhandahållit lokaler i Högsbo för Armatec sedan 2003 och har vid flera tillfällen utvecklat lokalerna för dess räkning. Då Armatecs behov nu har förändrats är vi mycket glada över att vi tillsammans har lyckats hitta en gemensam lösning som passar båda parter. I och med lokaliseringen av Armatecs nya huvudkontor i Jolen förstärker vi dessutom vår närvaro i Mölndal, säger P-G Persson, vd i Platzer.

 

Armatec som ingår i Ernströmgruppen utvecklar kundanpassade koncept inom flödesteknik för vatten, värme, kyla och process.