13 maj 2024
tisdag, 19 maj 2015 16:23

Catella etablerar och noterar Link Prop Investment AB

Skrivet av 
alt

Fastigheten Idédebatten 3 i Mjärdevi börsnoteras.

 

Catella lanserar, efter en kapitalanskaffning om cirka 150 Mkr, fastighetsbolaget Link Prop Investment AB, som via dotterbolag förvärvat fastigheten Idédebatten 3 i Mjärdevi, Linköping. I samband med kapitalresningen tillfördes bolaget cirka 140 nya aktieägare. Totalt har Link Prop Investment tillförts 314 Mkr i nytt eget och främmande kapital. Efter fullföljt förvärv är avsikten att lista Link Prop Investment på First North vid Nasdaq Stockholm.

 

På fastigheten finns idag två byggnader med cirka 25.000 kvm kontorslokaler. Största hyresgäst är LM Ericsson som hyr den första byggnaden på ett längre hyresavtal. I höst blir Autoliv fastighetens näst största hyresgäst då företaget flyttar in i den andra kontorsbyggnaden. Autoliv kommer även hyra en tredje mindre byggnad som är under uppförande.

 

– Vi är mycket nöjda med att återigen presentera ett välbalanserat fokuserat fastighetsbolag med hög utdelningskapacitet. Bolaget är ett resultat av Catellas starka position på både fastighets- och kapitalmarknaden, säger Johan Ericsson, chef för den svenska Corporate Finance-verksamheten.

 

Caesar Åfors är vd för Link Prop Investment, Thomas Nilsson fastighetschef och Wilfast Förvaltning kommer att ansvara för bolagsförvaltningen.

 

Catellas Corporate Finance-enhet var huvudansvarig finansiell rådgivare och arrangör, Catellas förmögenhetsförvaltning var bookrunner och arrangör samt Nordic Fixed Income var emissionsinstitut, bookrunner och arrangör.