13 maj 2024
onsdag, 20 maj 2015 11:52

NREP säljer för 6 Mdr

Skrivet av 
alt

I den sålda portföljen ingår fastigheten Vildrosen 5 strax utanför Borås. Fastigheten uppfördes 2005 och utökades 2007-2008 och omfattar cirka 59.000 kvm.


alt
Rickard S. Dahlberg.


Nordic Real Estate Partners (NREP) har sålt en portfölj av moderna logistikfastigheter i Norden till ett nybildat konsortium med danska pensionsfonder som största investerare för drygt 6 Mdr kr.

 

– Vi är mycket stolta över att ha säkrat en så stark exit för våra investerare, säger Rickard S. Dahlberg, Co-CIO och partner i NREP.

 

I det förvärvande konsortiet, där Catella har varit rådgivare, ingår danska LPK, DIP och Jop, pensionskassor för läkare, ingenjörer respektive jurister och ekonomer. Dessutom återinvesterar Danmarks största pensionsfond, PFA Pension, och ett antal befintliga investerare i NREP:s logistikfond, en del av sina intäkter i det nya konsortiet.

 

Försäljningsprocessen, som sköttes av CBRE och lockade många budgivare från hela världen, omfattade samtliga tillgångar i NREP Logistics Fund samt tre svenska fastigheter från NREP:s C1-fond. Totalt ingick 28 fastigheter runt om i Skandinavien med en yta om närmare 650.000 kvm, varav en stor del har utvecklats av NREP under de senaste sex åren. I försäljningsprocessen medverkade även Real Advokatbyrå och Bernström & Partners.
    

NREP kommer att fortsätta att förvalta fastigheterna.
– Vi är hedrade att det nya konsortiet har bett oss att fortsätta att förvalta portföljen och övertygade om att vi kommer att kunna fortsätta generera en stark riskjusterad avkastning, på grundval av vår starka marknadsposition och erfarenhet inom sektorn i kombination med attraktiva utsikterna för sektorn, säger Mikkel Bülow-Lehnsby, vd och partner i NREP.