12 maj 2024
onsdag, 20 maj 2015 15:20

Prologis ska bygga i Malmö Industrial Park

Skrivet av 
alt

Prologis får markreservation i Norra Hamnen, Malmö.


Tekniska nämnden i Malmö har beslutat att tilldela Prologis en markreservation som omfattar ett område om cirka 100.000 kvm inom Malmö Industrial Park i Norra Hamnen. Prologis planerar att etablera en logistikanläggning inom området.

 

– MIP (Malmö Industrial Park) ligger i direkt anslutning till CMP (Copenhagen Malmö Port) som är en fullservicehamn och hanterar alla typer av fartyg och gods. MIP erbjuder nya möjligheter för Malmö att utveckla moderna logistiklösningar i ett unikt läge, säger Magnus Alfredsson, projektledare för Malmö Industrial Park.

 

– Cirka 85 procent av Prologis fastigheter ligger i anslutning till strategiska knutpunkter som hamnar, flygplatser och logistikkluster. Samtliga ligger i expansiva logistiklägen. Det är glädjande att Prologis genom denna markreservation ges möjligeheten att vara delaktiga i MIPs utveckling och expansion, säger Allan Lavén, Regiondirektör Prologis Norden

 

– Prologis logistikverksamhet i Norra Hamnen möjliggör för nya företagsetableringar och väntas ge ännu fler jobb och bidra till tillväxten i Malmö, säger Klas Johansson, fastighetsdirektör Malmö stad.