13 maj 2024
onsdag, 20 maj 2015 19:10

Eurocommercial investerar i Halmstad

Skrivet av 
alt

Eurocommercial Properties tar över Italiens mest populära  köpcentrum, (bilden t v) och investerar i en utbyggnad av Eurostop i Halmstad, (bilden t h).

 

Eurocommercial Properties NV har nått ett avtal om att köpa resterande del av gallerian I Gigli samt en angränsande stormarknad i italienska Florens. Dessutom har bolaget fått sina planer för utbyggnaden av Eurostop i Halmstad godkända.

 

Investeringen i Florens uppgår till cirka 135 MEUR (1.26 Mdr kr) och återspeglar en initial nettoavkastning i storleksordningen 5,8 procent, medan utvidgningen av Eurostop Halmstad beräknas gå på 75 MEUR (700 Mkr) och nettoavkastningen beräknas bli 7 procent.

 

I Gigli har en total yta om 55.800 kvm, varav 11.800 kvm stormarknad och 12.000 kvm extern detaljhandel. Köpet beräknas vara slutfört i slutet av året och bland annat är två större internationella återförsäljare klar att hyra tillkommande ytor, vilket ska säkerställa att I Gigli behåller sin position som det mest populära köpcentrum i Italien med 18,7 miljoner årliga besökare.

 

Utvidgningen av Eurostop i Halmstad innebär bland annat att befintlig bensinstation ska flyttas för att möjliggöra ge plats åt ytterligare 16.000 kvm uthyrbar yta (till totalt 47.500 kvm) under de kommande två åren. Projektet kommer dessutom att resultera i en förbättrad tillgänglighet och ytterligare parkeringsytor.

 

Eurocommercial planerar, som en viktig del i finansieringen av dessa projekt, att resa cirka 170 MEUR genom att emittera ytterligare 4,33 miljoner depåbevis (DRS), representerande lika många stamaktier, vilket är mindre än 10 procent av utestående aktiekapitalet.