12 maj 2024
torsdag, 21 maj 2015 14:26

Förmedling av 220 bostäder i Järfälla

Skrivet av 
alt

Einar Mattssons hus vid Stora Torget i Barkarbystaden är av hög kvalitet både in- och utvändigt. Uppvärmningen sker huvudsakligen genom luftkanaler i betongen mellan våningsplanen, vilket är energieffektivt och gör att lägenheterna inte behöver ha radiatorer och därmed blir mer flexibla att möblera.


I dagarna startar Bostadsförmedlingen i Stockholm förmedlingen av 100 bostäder centralt i Barkarbystaden, Järfälla. Och i inom kort påbörjas även förmedlingen av 120 hyresrätter i Söderhöjden, mitt emellan Barkarbystaden och Jakobsberg.

 

De 100 hyresrätterna vid Stora Torget uppförs av Einar Mattsson i ett kvarter om totalt 260 bostäder varav 135 hyreslägenheter, medan lägenheterna på Söderhöjden byggs av Tornet, åtta flerfamiljehus med fem och sex våningar, omgivna av trevåningshus från 50- och 60-talet.

 

– Vi förmedlar många nybyggda bostäder och då är det ofta en kortare kötid än vanligt. Det händer att vi förmedlar till bostadssökande som precis ställt sig i kö hos oss, eller har en mycket kort kötid, säger Marika Nordström, marknadschef på Bostadsförmedlingen i Stockholm.

 

Bostadsförmedlingen förmedlar nybyggda bostäder i hela Stockholmsregionen. Ifjol mer än fördubblades antalet inlämnade nyproducerade bostäder, från 938 (2013) till 2.458 (2014).